Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Műanyag ablak Budapesten

Műanyag ablak Budapesten, műanyag ablak gyártás szerelés és egyéb nyílászárók gyártása, műanyag ablak beépítése országosan, műanyag ablak értékesítése, ami teraszbeépítéshez is kiváló. Rendelje ablakát közvetlenül a gyártótól! 

Néhány szó a műanyag ablakról

Cégünk elsősorban műanyag ablakgyártással, forgalmazással foglalkozik. A műanyag ablakok a gyártási technológiának köszönhetően sokkal tartósabbak, mint más ablakok. A műanyag ablakokat alapvetően a kamrák száma külleme alapján különböztetjük meg. A műanyag ablak lehet 3,4,5,6,7 esetleg több kamrás. A műanyag ablakoknál a kamrák száma hőszigetelést, és a stabilitást befolyásolja. A műanyag ablak lehet fehér, vagy más színű is. A műanyag ablak lehet esetleg faerezetű is egy, vagy mindkét oldalon. A műanyag ablak kérhető íves, vagy alakos (pl.: háromszög) kivitelben. A műanyag ablakokhoz redőny, reluxa, szúnyogháló is kérhető. A műanyag ablak szinte bármilyen üveggel szerelhető. A műanyag ablakok hőszigetelését W/m2K értékkel határozhatjuk meg. 
 

HASZNOS KÉRDÉSEK TANÁCSOK VÁSÁRLÁS ELŐTT (tartalomjegyzék)

1.                                                      Hogy álljak neki egy ablakvásárlásnak?

2.                                                      Mi a jó sorrend? Festés? Burkolás? Ablakcsere?

3.                                                      Mit jelent a jobbos, mit jelent a balos nyitásirány?

4.                                                      Mit jelent az 5,7,8 kamrás profil? (műanyag ablak)

5.                                                      Mit tartalmaz az ablak ára?

6.                                                      Mivel jár egy ablakcsere?

7.                                                      Mi a különbség ablak és ablak között?

8.                                                      Mit jelent a W/M2Kérték?

9.                                                      Tényleg túl jól szigetelnek a műanyag ablakok?

10.                                                  Milyen szellőztetési lehetőségek vannak?

11.                                                  Miket kell összehasonlítani az árajánlatokban?

12.                                                  Mik a műanyag ablak előnyei?

 

        Mit érdemes szem előtt tartani nyílászáró vásárlás előtt.

 

1.                                                      Műszaki tartalom megnézése

2.                                                      Mit tartalmaz az ajánlat részletesen

3.                                                      A megrendelés folyamata (felmérés, szerződés, szállítás, bontás, szerelés, stb.)

4.                                                      A beépítés utáni kötelezettség vállalás.

5.                                                      Mik a műanyag ablak előny

 

        Ablakról tudni kell

 

·                                 Kiválasztási kritériumok

·                                 Szellőztetés

·                                 Hőszigetelés

·                                 Biztonság, betörésvédelem 

 

 

             TECHNIKAI információk

 

·                                 Műszaki információ

·                                 Vasalat típus

·                                 Üvegezés részletezése

·                                 Profil minőségi részletezés

·                                 Ablak profil színe.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

·                                 Megfogni a fűtési költségeket,

·                                 Energiaköltségek a modern ablaktechnológián keresztül

 
KÉRDÉSEK MELYEK FELMERÜLHETNEK ÖNBEN


1. Hogy álljak neki egy ablakvásárlásnak ? 

Legelső lépés az elhatározás. ha ez megvan, akkor érdemes átgondolni, mit is akarunk, mi a cél, mik a fontosabb szempontok. Ha pl. a legfontosabb szempont az ár, akkor érdemes 5, vagy 6 kamrás műanyag ablakot választani. Ha az ár mellett fontos Önnek az exkluzív megjelenés, akkor érdemes megnézni a kerekített ablak profil kínálatunkat is, esetleg alumínium nyílászárókat, vagy a leg költséghatékonyabb megoldást, a fa mintázatú műanyag nyílászárókat. A döntésben mi is szívesen segítünk Önnek elérhetőségeinken.

Érdemes több helyről bekérni árajánlatot, és ezeket sok szempont alapján összehasonlítani. Egy nyílászáró csere alkalmával egy árajánlat/megrendelés rengeteg dologból tevődik össze. Ezek közül a legfontosabb tételek: maga a nyílászáró, párkány, takaróléc (elsősorban panellakásban szükséges), bontás-beépítési díj, szállítási díj, és a törmelék elszállításának a díja. Amennyiben az árajánlat kérésekor mindezekre a tételekre egyben kéri az ajánlatot, szintén elkerülhető az, hogy a végső ajánlat az eredeti árajánlat kérés többszöröse legyen.

 

Amennyiben nem panellakásban kíván nyílászárót cserélni, szinte biztos hogy szüksége lesz utólagos kőműves javítási munkára is. Ezt általában az alap árajánlat nem tartalmazza, ezt külön kérni kell.

Amennyiben minden részletet sikerült letisztázni, következhet maga a megrendelés! A nyílászárók megrendelését megelőzően/követően pontos gyártási méretet kell vennie a kereskedőnek, gyártónak (kivéve panellakásban) ennek ismeretében készíthető el a pontos megrendelés. A megrendelés áll egy rajzos megrendelés visszaigazolásból, egy vállalkozó szerződésből (mely tartalmazza a határidőket, fizetési feltételeket). A megrendelés aláírásakor rendszerint 50% gyártási előleget kér a kereskedő, ez normális, mivel a gyártók csak az 50% birtokában kezdik meg  a gyártást. Innentől kezdve a nyílászárók gyártási határideje rendszerint 3-4 hét. Ezt követően jelentkezik a kereskedő, letisztázni a beépítési időpontot, majd megtörténik a beépítés. A sikeres átadás-átvételt követően kerül kiszámlázásra a fennmaradó 50%. (bevett szokás az is, hogy a nyílászárók raktárba érkezésekor esedékes a nyílászárók, de csakis a nyílászárók fennmaradó összege, még a beépítés előtt)2. Mi a jó sorrend? festés? burkolás? ablakcsere?


Egyértelműen nem mondhatjuk azt, hogy ez, vagy az a helyes sorrend. Figyelembe kell vennünk több tényezőt. Azért nagy általánosságban elmondható, hogy érdemes az alábbi sorrendet követnünk:

-          ablakcsere

-          burkolás

-          festés


3. Mit jelent a jobbos, mit jelent a balos nyitásirány

A nyílásirányt ablakok, és ajtók esetében is mindig a nyitásirány szerint állva határozzuk meg. Tehát, ha egy ablak/ajtó befelé nyílik, akkor belül állva képzeljük magunk elé az ablakot/ajtót. Ha a zsanér jobb oldalon van, akkor az ablak/ajtó befelé nyíló jobbos. Ha a zsanér bal oldalon van, akkor az ablak/ajtó befelé nyíló balos ablak/ajtó. A kifelé nyíló nyílászárók esetében ugyanez a metódus, csak a külső oldalra képzeljük magunkat, azaz ahova nyílik az

4. Mit jelent az 5,6,7 kamrás profil (műanyag ablak esetében) ? 

A képen egy sarokmetszet látható. Minden műanyag ablak profil, kamrákra (cellákra) van osztva. Ha kinagyítjuk a képet, jól láthatjuk ezeket. Ezen a képen egy 7 kamrás profil látható, így vízszintesen 7 kamrát számolhatunk össze.

Miért jó az, ha minél több kamra van?

Mivel az egyik legjobb szigetelő anyag a zárt levegő, így a kamrákban található légrés igen jó szigetelést fog eredményezni. Ezen kívül a minél több kamra, - egy bizonyos fokig - minél nagyobb stabilitást is eredményez. Összefoglalva tehát, a több kamrás ablak jobban szigetel, és magasabb a stabilitása, mint egy kevesebb kamrával rendelkező társáé.


5.
Mit tartalmaz az ablak ára ?

Az ablak ára tartalmazza:

·                                 a tok árát

·                                 a keret árát

·                                 az üveg árát

·                                 a vasalatok árát

·                                 a kilincsek árát

Az ablak ára alapesetben NEM tartalmazza:

·                                 redőny, reluxa, rovarháló árát

·                                 a redőny előkészítés árát

·                                 párkányok, könyöklők, takarólécek árát

·                                 egyéb kiegészítők árát

6. Mivel jár egy ablakcsere?

Panellakásokban:

Pennalakásokban fal, vagy egyéb bontásra nincs szükség, mindössze a keretet, és az esetlegesen meglévő redőnyt bontjuk le, így építési törmelék nem keletkezik. Cégünk a keletkezett fa hulladékod díjmentesen hivatalos hulladéklerakó telepre szállítja. Amivel számolni kell, az a por. Az ablakok bontásakor folyamatos por keletkezik, amitől jó előre érdemes megóvni a bútorokat, takaró fólia segítségével. Továbbá a padlóburkolatokat is érdemes megóvnunk az esetleges sérülésektől. Erre a célra tökéletesen megfelel egy rossz lepedő, vagy rossz szőnyeg is. Kőműves, vagy festő javításra jellemzően ablakcsere után nincs szükség, mivel cégünk az ablakokat körbetakaró lécezi, így esztétikus munkaterületet hagyunk magunk után.

Más típusú épületekben:

Más típusú épületeknél (pl.: tégla, vagy Ytong építésű) mindössze annyi a különbség a panellakásokhoz képest (ablakcsere szempontjából), hogy bontás során esetlegesen a meglévő fal, falburkolat is sérülhet, esetlegesen kisebb-nagyobb tégladarabok is kieshetnek a falból, így jellemzően utólagos kőműves, festő javításra van szükség az ablak körül. Továbbá takarólécek felhelyezése általában a fali egyenetlenségek miatt nem lehetséges.

Általánosságban:

Általánosságban tehát elmondhatjuk, hogy az ablakcsere nem jár különösebben nagy rombolással, egy nagyobb lakásban is, ahol 6-8 ablak található, 1 nap alatt elvégezhető a komplett ablakcsere.

 -   
Meddig tart egy ablakcsere?

Egy darab ablak cseréje, mindennel együtt, azaz a bontás, beépítés, takarólécezés, párkányozás, stb. jellemzően nem tart tovább, mint 2 óra. Azaz elmondható, hogy egy komplett lakás ablakcseréje, nem tart tovább 1 napnál.

7.  Mi a különbség ablak és ablak között?

Ha Ön ajánlatot kér több cégtől ugyanarra a termékre, legyen figyelmes az összehasonlításakor, mert később a figyelmessége többszörösen megtérülhet Önnek! P.: 5 kamrás műanyag ablak, és 5 kamrás műanyag ablak között is óriási különbségek lehetnek! Ne hagyja magát megtéveszteni, legyen tudatos vásárló!

Néhány fontos dolog, amire oda kell figyelni:

·                                 hol gyártották az ablak profilt vagy ablakot (tartózkodjon a Török, Román, Kínai ablakoktól, ezek jellemzően igen gyatra minőségűek.

·                                 UV stabil anyagból készült-e ? (nem sárgul meg a napon)

·                                 milyen üvegezés van benne? (jelenleg 1.1 W/m2K az elfogadott minimum)

8.  Mit jelent a U=W/m2K érték ? 

Azt mutatja meg, hogy az ablak egy négyzetméteres darabja mennyi hőenergiát enged át (Wattban mérve) akkor, ha a külső és a belső oldal között pontosan egy Kelvin (vagy egy Celsius fok) a különbség.
Ha tehát odabent a lakásban 20 Celsius fok van, a külső hőmérséklet pedig 19 Celsius fok, akkor a különbség – ehhez még nem kell emelt szint -  egy Celsius fok, illetve - a képletben megadott mértékegységben kifejezve - egy K.

Ha ablakunk „U értéke”, azaz „hőátbocsátási értéke” pl. 1 W/m2K - ami egy  elfogadható szigetelésnek mondható -, ez azt jelenti,  hogy a fal egy négyzetmétere 1 fok külső-belső hőmérséklet-különbség esetén 1 Wattnyi teljesítménnyel fűti az utcát. Ez az energiaveszteség – egy négyzetméterre számolva nem ijesztő mennyiség ugyan: csupán 0,001 kilowattóra.


 9. Tényleg túl jól szigetelnek a műanyag ablakok ? 

 
A műanyag ablakok valóban igen jól szigetelnek, azonban az nem jelenhetjük ki, hogy "túl jól". Túl jó szigetelés a Magyarországéhoz hasonló klímájú országokban nem létezik, mivel nekünk nagyon fontos hogy hideg, és meleg időben is bent maradjon a meleg, illetve a hideg.  Az előfordulhat, hogy egy ablakcsere után valamelyik sarok, vagy fal penészedni kezd, Ennek oka általában, a ház külső szigetelésének hiánya, vagy hibája.

Korábban gyakorlatilag ismeretlen volt a páralecsapódás miatt kialakuló penészképződés. Az első olajválság előtt, és az azt követő hő védelmi rendeletet megelőzően (Németországban 1977.11.1.) szó szerint a szabadba fűtöttünk. A régebbi ablakok csak csekély ellenállást tanúsítottak a levegőáramlással szemben. A keskeny keretek idővel megvetemedtek és elvesztették szigetelő képességüket. A mai modern műanyag ablakok beépítésével azonban a vetemedés többé nem jelenik meg, így nagymértékű energia-megtakarítás érhető el.

A jelentős szigetelésjavulás azonban újabb probléma megjelenésével járt együtt: megjelent a páralecsapódás jelensége. A jól ismert szimptómák jelentek meg: páralecsapódás az ablaküvegeken, penészképződés a sarkokban, az éleken, a falak károsodása és egyre romló lakóklíma. Szükségessé vált a kellő és automatikus szellőztetés megoldása, a meleg, nedves szobai levegőt a külső szárazabb, hűvösebb levegővel kell kicserélni.

A levegő nedvességtartalmának csökkentése nem az egyetlen követelmény, amelyet egy modern szellőztetőrendszernek meg kell oldania. A folyamatos és elegendő levegőcsere az épületben lakók számára is különösen fontos, ezért a szellőztető berendezésnek a következő követelményeknek is meg kell felelniük:

·                                 A szoba nedvességtartalmának szabályozása

·                                 Az elhasznált levegő frissítése

·                                 A szag és káros anyagok eltávolítása

·                                 A szobahőmérséklet szabályozása

·                                 Kiegészítő levegőmennyiség biztosítása a tűzhelyekhez

A nem kívánt penészesedést, párosodást, elkerülhetjük, ha lakásunknak megfelelő légmozgást biztosítunk. Erre többfelé lehetőség is van, melyet a következő pontban ismertetünk. Íme:

10.
Milyen szellőzési lehetőségek vannak ? 

 
Résszellőzés
Ilyenkor az ablak csak részlegesen nyitott (pl. bukóablak - bukóállásban). A résszellőzés csak kis mennyiségű levegő beáramlását teszi lehetővé, aminek az a következménye, hogy az ablakot sokáig kell nyitva tartani a megfelelő szellőzés elérése érdekében. Ez pedig erősebb kihűléshez és az ablak alatti falrészen megnöveli a pótmegállapodás veszélyét.

Átáramló szellőztetés
Sokkal eredményesebb szellőztetési mód, ha átáramlást hozunk létre. Az ablakszárnyakat ilyenkor teljesen kitárjuk, így ebben az esetben a helység teljes levegője 4-10 perc alatt kicserélődik. Az energiaveszteség ekkor minimális lesz. A átszellőzés/levegőcsere viszonylag gyorsan végbemegy, így a falak nem hűlnek át.

A keresztszellőzés ("huzat")
Keresztszellőzés esetén a levegőcsere még gyorsabban végbe megy. A szoba teljes levegője már 2-4 perc alatt kicserélődik. Ehhez az kell, hogy minden nyílászáró egyidejűleg teljesen nyitva legyen, így "huzat" alakulhat ki.

Figyelmébe ajánljuk szellőztető rendszerünket:

·                                 AERECO  automataszellőző

11. Miket kell összehasonlítani az árajánlatokban? 

 
Egy nyílászáró csere alkalmával egy árajánlat/megrendelés rengeteg dologból tevődik össze. Ezek közül a legfontosabb tételek: maga a nyílászáró, párkány, takaróléc (elsősorban panellakásban szükséges), bontás-beépítési díj, szállítási díj, és a törmelék elszállításának a díja. Amennyiben az árajánlat kérésekor mindezekre a tételekre egyben kéri az ajánlatot, szintén elkerülhető az, hogy a végső ajánlat az eredeti árajánlat kérés többszöröse legyen. Amennyiben nem panellakásban kíván nyílászárót cserélni, szinte biztos, hogy szüksége lesz utólagos kőműves javítási munkára is. Ezt általában az alap árajánlat nem tartalmazza, ezt külön kérni kell.

Nyílászáró árajánlatok összehasonlításakor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a nyílászárók műszaki tartalmát. Pl.: üvegezés, profilmélység, kamrák száma, K (hőátbocsátási) tényező, vasalatrendszer, üveg K (hőátbocsátási) tényezője. Ezek figyelembe vételével elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. A K tényező minél alacsonyabb, minél jobban közelít a nullához, annál magasabb hőszigetelésű az adott üveg/szerkezet.  Megrendeléskor mindenképpen kérjen tájékoztatást ezekről az adatokról. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a nyílászárók rendelkeznek-e a megfelelő minősítésekkel. (EMI, MABISZ, ISO stb.) Óvakodjon a silány minőségű, feltűnően olcsó Török, Román, stb. nyílászáróktól! Érdeklődjön a referenciákról!


12
Mik a műanyag ablak előnyei? 

A műanyag ablakoknak a fa és alumínium nyílászárókkal szemben sok előnye van az Ön számára. A műanyag ablak, Fa ablakkal szembeni előnyei: nem kell festeni (a fa ablakokat az első 5 év után pár évente újra kell festeni), kedvezőbb az ára, szélesebb színskálából választhat.

A műanyag ablak általános előnye  az, hogy rendkívül árhatékony. A műanyag ablak alacsonyabb ára nem jelenti azt, hogy alacsonyabb minőséget képviselne, vagy kevesebbet nyújtana mint más anyagból készült társai, az alacsony árnak egyszerűen az az oka, hogy lényegesen nagyobb mennyiségben folyik a gyártás mint pl. a fa ablakoké.

A műanyag ablakok további előnye rendkívüli hőszigetelő képessége. A műanyag (és más) ablakok hőszigetelését U értékben szokás megadni. A mai műanyag ablakok U értéke jellemzően 0,7 s 1,4 K között mozog. Ez az érték minél kisebb, annál jobb az ablak hőszigetelése. Általánosságban elmondható, hogy az azonos kategóriájú műanyag ablakok hőszigetelése jobb, mint más anyagokból készült társaié. A magas hőszigetelés a fűtési költségek csökkenését is hozza magával. Ennek köszönhetően műanyag ablakunk többszörösen megtérül.

A műanyag ablakok egyik további előnye, a gyakran figyelmen kívül hagyott rendkívül magas hangszigetelő képesség. Ha életünket nyugodtan szeretnénk élni, fontos, hogy a külső zajok (pl. utcai forgalom) ne zavarjanak minket a pihenésben. Egy átlagos utca zaj, kb. 30-40 dB. Egy átlagos műanyag ablak hanggátlása 33dB. Tehát ha Ön egy átlagos képességekkel rendelkező műanyag ablakot vásárol, Önnek akkor is egy magas hanggátlású nyílászárója lesz. A 33dB hanggátlás egy egyszerű hang gátló üveggel tovább növelhető, egészen 48dB-ig. Ha Önnek különlegesen magas hanggátlású nyílászáróra van szüksége, akkor a műanyag ablak kiváló választás.

Összességében tehát elmondható, hogy a műanyag ablak ideális választás abban az esetben, ha Ön rendkívüli minőséget ár/érték arányú terméket szeretne vásárolni.


NYÍLÁSZÁRÓ MÉRETEZÉSE:

Amennyiben Ön adja meg a nyílászáró méreteit


Műanyag, fa és alumínium ablakok esetében.

Amennyiben Önnek egy tiszta falnyílása van, azaz jelenleg nincs bent ablak, a méretvétel igen egyszerű. A tiszta nyílásméretből oldalanként le kell vonni másfél-másfél centit. Így kapjuk meg a gyártandó nyílászáró gyártási méretét. Más szóval a tokkülméretet.  Amennyiben a nyílásba vakolat, vagy szigetelés kerül, úgy ne felejtsük el levonni annak a vastagságát is. Így elkerülhetjük a későbbi kellemetlenségeket. Amennyiben a nyílászáróra a későbbiekben redőny is kerül, úgy szükséges az ablakot toktoldókkal (más néven redőny-előkészítéssel) ellátni. Ez tulajdonképpen egy, az ablakprofillal kompatibilis toldás, ami lehetővé teszi a redőny gurtni bevezetését, illetve a tok felszerelését. Ebben az esetben a méret helyességéért Ön vállalja a felelősséget.

Ha az ablaknyílásban jelenleg is van egy régi ablak, úgy a méretvétel nem annyira egyszerű. Mivel az ablakokat az idők során rendkívül sokféle tokszerkezettel gyártottál, így a nyílások kialakításánál is sokféle technikát alkalmaztak. (pl: kapcsolt gerébtokos, kávás, stb..) Így ebben az esetben a méretvétel szakértelmet, és tapasztalatot kíván. Tehát határozottan azt javasoljuk, hogy kérjen felmérést kollegáinktól, elkerülendő a későbbi kellemetlenségeket.  Amennyiben mégis úgy dönt, hogy az itt elhangzottak ellenére Ön adja meg a méretet, általánosságban elmondható, hogy a káva, illetve a kültéri vakolatot kell a külső oldalon lemérni, majd ahhoz hozzáadni oldalankét 1-1 centit. (nem alkalmazható minden nyílásesetében!) Ebben az esetben a méret helyességéért Ön vállalja a felelősséget.

 Bemutatóterem: 1205 Budapest, Határ u. 83.

Tel: 20/3360-643 061/287-8100

E-mail: partnerdoors@gmail.com, partner-doors@freemail.hu

Télikert és bejárati ajtó, terasz beépítés Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon a képviselőnkön keresztül.

Tekintse meg további weblapjainkat is:

Télikert, tervezés, gyártás-szerelés : www.partner-doors.hu

Ablak, ajtó : www.ablak-ajto-gyartasa.hu

Nyílászáró gyártás : www.nyilaszaro-gyartasa.hu

Műanyag bejárati ajtó: www.ajto-ablakok.hu

Télikert rendszerek : www.telikertet.hu

Télikert : www.partner-doors.at

Minőségi nyílászárók, télikertek gyártása: www.partner-plast.hu

Télikert, nyílászáró gyártás - szerelés : www.partnerplast.hu

Terasz beszerelés : www.ablak-balaton.hu

Télikert tervezés, gyártás : www.partner-doors.hupont.hu

Télikert gyártás: www.telikert-gyartas.hu

Télikert készítés: www.partnerdoors.honlapom.com

Teraszbeépítés : www.partner-doors.eoldal.hu

Nyílászáró szerelés: www.partnerdoors.freewb.hu

Minőségi ajtó-ablak gyártás:  www.partner-doors.8x.hu

Beltéri ajtó : www.belteri-ajto.eoldal.hu

Műanyag nyílászáró : www.nyilaszarok.eoldal.hu

Terasz beépítés: http://terasz-beepites.hu/

Ablak, ajtó gyártása: https://ablak-ajto-gyartasa.hu/

A télikert: https://www.a-telikert.hu/

Télikertek Magyarországon: https://telikertek-magyarorszagon.hu/

Télikert Ausztriában: https://www.wintergarten-produktion.at/